Current Affairs Quiz: 11th – 13th February, 2020

Current Affairs questions and answers are asked in most of the Competitive exams. Sarkari Naukri Aapki provides you Daily Quiz for Current Affairs that helps you secure good marks in your exams. Below are number of questions, you should give a try!!

Questions: 11th – 13th February, 2020 – Current Affairs of 2020

  1. On which Date International Darwin Day is celebrated, every year?
    1) 11th February
    2) 9th February
    3) 13th February
    4) 12th February
    5) None of these

    Answer-4) 12th February
  2. Which state launches Reading Mission 2022 to encourage reading habits recently?
    1) Punjab
    2) Rajasthan
    3) Haryana
    4) Gujrat
    5) None of these

    Answer-3) Haryana
  3. On which Date National Women’s Day and World Radio Day is celebrated?
    1) 11th February
    2) 9th February
    3) 13th February
    4) 12th February
    5) None of these

    Answer-3) 13th February
  4. New Name of Coronavirus Disease officially given by WHO(World Health Organisation)?
    1) Corona-19
    2) Covid-19
    3) Cor-19
    4) Covir-19
    5) None of these

    Answer-2) Covid-19
  5. On whose Birth Anniversary ‘World Unani Day‘ is celebrated every year on 11th February?
    1) Hakim Sharif Khan
    2) Hakim Ajmal Khan
    3) Shah Alam
    4) Hakim Mirza Khan
    5) None of these

    Answer-2) Hakim Ajmal Khan
  6. Who inaugurated the 1st ‘Hornbill Festival‘ held in Agartala (Tripura) ?
    1) Ram Nath Kovind
    2) Narendra Modi
    3) Biplab Kumar Dev
    4) Rajnath Singh
    5) None of these

    Answer-3) Biplab Kumar Dev
  7. Which state cabinet approved ‘Ground Water Act 2020‘ recently?
    1) Rajasthan
    2) Uttar Pradesh
    3) Haryana
    4) Madhya Pradesh
    5) None of these

    Answer-2) Uttar Pradesh
  8. Which country wins the Under 19 ‘Cricket World Cup‘ 2020 ?
    1) Bangladesh
    2) Australia
    3) India
    4) Pakistan
    5) None of these

    Answer-1) Bangladesh
  9. New Name of ‘NIFM (National Institute of Financial Management)‘ recently in News?
    1) Smriti Irani National Institute of Financial Management
    2) Rajiv Gandhi National Institute of Financial Management
    3) Arun Jaitley National Institute of Financial Management
    4) Yogi AdityaNath National Institute of Financial Management
    5) None of these

    Answer-3) Arun Jaitley National Institute of Financial Management
  10. Who is going to be the new Chief Minister of Delhi on February 16,2020?
    1) Manoj Tiwary
    2) Arvind Kejriwal
    3) Manish Sisodia
    4) Sheila Dikshit
    5) None of these

    Answer- 2) Arvind Kejriwal
  11. The Party ‘Jharkhand Vikas Morcha (JVM)‘ is officially going to be merged with which other party on 17th February, 2020?
    1) Congress
    2) BJP
    3) AAP
    4) BSP
    5) None of these

    Answer- 2) BJP
  12. Which week is celebrated as the ‘National Productivity Week‘?
    1) 5th-11th February
    2) 8th-14th February
    3) 12th-18th February
    4) 9th-15th February
    5) None of these

    Answer- 3) 12th-18th February

Join Our Telegram ChannelFacebook GroupFacebook PageWhatsapp Group

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of