Current Affairs Quiz: 9th – 10th February, 2020

Current Affairs questions and answers are asked in most of the Competitive exams. Sarkari Naukri Aapki provides you Daily Quiz for Current Affairs that helps you secure good marks in your exams. Below are number of questions, you should give a try!!

Questions: 9th – 10th February, 2020 – Current Affairs of 2020

  1. Who recieves ‘honourable mention’ at the International Olympic Commitee (IOC) Coaches Lifetime Achievement Awards 2019?
    1) GS Sandhu
    2) Satpal Singh
    3) Pullela Gopichand
    4) Jaspal Rana
    5) None of these

    Answer-3) Pullela Gopichand
  2. On which date ‘National Deworming Day’ is celebrated every year?
    1) 8th February
    2) 9th February
    3) 10th February
    4) 7th February
    5) None of these

    Answer-3) 10th February
  3. Who becomes the youngest climber to climb ‘Mount Aconcagua’ the highest mountain in South America recently ?
    1) S.K. Karthikeyan
    2) Shakshi Karthikeyan
    3) Kamya Karthikeyan
    4) Rani Gupta
    5) None of these

    Answer-3) Kamya Karthikeyan
  4. Who wins the best actor award in the 92nd Academy(Oscars) Awards held recently in Los Angeles ?
    1) Robert Downey
    2) Tom Cruise
    3) Brad Pitt
    4) Joaquin Phoenix
    5) None of these

    Answer-4) Joaquin Phoenix
  5. On which date ‘World Pulses Day’ is celebrated every year?
    1) 8th February
    2) 10th February
    3) 9th February
    4) 7th February
    5) None of these

    Answer-2) 10th February
  6. Who inaugurated the Hunar Haat held in Indore recently?
    1) Ram Nath Kovind
    2) Narendra Modi
    3) Lalji Tandon
    4) Rajnath Singh
    5) None of these

    Answer-3) Lalji Tandon
  7. Which Film wins the best cinematography award in Oscar Awards held recently?
    1) Joker
    2) 1917
    3) Once Upon A Time in Hollywood
    4) Little Women
    5) None of these

    Answer-2) 1917
  8. Who wins the ‘National Snooker Championship’ held at Pune recently?
    1) Manan Chandra
    2) Geet Sethi
    3) Pankaj Advani
    4) Aditya Mehta
    5) None of these

    Answer-4) Aditya Mehta
  9. On which date ‘Ravidas Jayanti’ is celebrated every year?
    1) 7th February
    2) 9th February
    3) 10th February
    4) 8th February
    5) None of these

    Answer-2) 9th February
  10. Which Film wins the ‘Best Short Film (Animated)’ award in Oscar Awards ?
    1) Hair Love
    2) Memorable
    3) Sister
    4) Kitbull
    5) None of these

    Answer- 1) Hair Love

Join Our Telegram ChannelFacebook GroupFacebook PageWhatsapp Group

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of