Current Affairs Quiz February 19-22, 2020

Current Affairs questions and answers are asked in most of the Competitive exams. Sarkari Naukri Aapki provides you Daily Quiz for Current Affairs that helps you secure good marks in your exams. Below are number of questions, you should give a try!!

Current Affairs Questions & Answers: February 19-22, 2020

  1. Who wins the President election in Afghanistan, 2020? ?
    1) Abdullah Abdullah
    2) Farman Abdullah
    3) Ashraf Ghani
    4) Rehman Abdullah
    5) None of these

    Answer-3) Ashraf Ghani
  2. Who inaugurated the National Organic Food Festival in Delhi on 21st February, 2020?
    1) Narendra Modi
    2) Amit Shah
    3) Smriti Irani
    4) Rajnath Singh
    5) None of these

    Answer-3) Smriti Irani
  3. According to ICRG (International Co-operation Review Group) of the FATF, which country will remain in the ‘Grey List’?
    1) Afghanistan
    2) Pakistan
    3) China
    4) Iraq
    5) None of these

    Answer-2) Pakistan
  4. Who is appointed as the new Chief Vigilance Commissioner by a committee headed by Narendra Modi?
    1) Suresh Patel
    2) Sanjay Kothari
    3) Bimal Julka
    4) Ashwani Thapa
    5) None of these

    Answer-2) Sanjay Kothari
  5. On which date, Chhatrapati Shivaji Maharaj Jayanti is celebrated every year?
    1) 18th February
    2) 20th February
    3) 19th February
    4) 21st February
    5) None of these

    Answer-3) 19th February
  6. Who wins the World Sportswoman of the year award recently?
    1) Maria Sharapova
    2) PV Sindhu
    3) Egan Bernal
    4) Simone Bile
    5) None of these

    Answer-4) Simone Bile
  7. On which date World Day of Social Justice is observed every year ?
    1) 19th February
    2) 21st February
    3) 20th February
    4) 22nd February
    5) None of these

    Answer-3) 20th February
  8. According to recent UN (United Nations) report, Whats the rank of India on the Flourishing Index?
    1) 71st
    2) 77th
    3) 117th
    4) 131st
    5) None of these

    Answer-4) 131st
  9. What is the name of the App, recently launched by Railway Chairman Vinod Kumar Yadav and developed by CRIS (Centre for Railway Information System)?
    1) RailMadad Mobile App
    2) HRMS Mobile App
    3) REmp Mobile App
    4) RISEmp Mobile App
    5) None of these

    Answer-2) HRMS Mobile App
  10. How many Medals India won recently at Brazil Para Badminton International Championships in Sau Polo, Brazil?
    1) 10
    2) 18
    3) 11
    4) 08
    5) None of these

    Answer- 3) 11
  11. 21st February is observed as which day, every year?
    1) International Mother Language Day
    2) Soil Healthcard Day
    3) World Social Justice Day
    4) Statehood Day
    5) None of these

    Answer- 1) International Mother Language Day
  12. Who is appointed as the new MD and CEO of Dhanlaxmi Bank by RBI(Reserve Bank of India)?
    1) Raghuram Rajan
    2) Sunil Gurbaxani
    3) Urjit Patel
    4) Chanda Kochar
    5) None of these

    Answer- 2) Sunil Gurbaxani
  13. Who were appointed as the new Advisors to the Prime Minister Narendra Modi recently on 21st February 2020?
    1) Ramesh Kumar Bhargav, Amarjeet Sinha
    2) Sunil Prakash Chaturvedi, Amarjeet Sinha
    3) Ramesh Singh, Amarjeet Chaturvedi
    4) Bhaskar Khulbe, Amarjeet Sinha
    5) None of these

    Answer- 4) Bhaskar Khulbe,Amarjeet Sinha
  14. On which date, Nepal celebrated its 70th National Democracy Day?
    1) 18th February
    2) 20th February
    3) 19th February
    4) 21st February
    5) None of these

    Answer- 3) 19th February
  15. What’s the rank of India in the Worldwide Educating for the Future Index (WEFFI) 2019, published by EIU?
    1) 15th
    2) 18th
    3) 25th
    4) 35th
    5) None of these

    Answer- 4) 35th

Join Our Telegram ChannelFacebook GroupFacebook PageWhatsapp Group

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AffiliateLabz Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
AffiliateLabz
Guest

Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂